Balıkesir Edremit Devlet Hastanesi

Balıkesir Edremit Devlet Hastanesi

Güncelleme Tarihi: 05/10/2017

hastane edre.png

Hastanemiz 1953 yılında Belediye Hastanesinin Bakanlığımıza devredilmesi ile 20 yataklı Devlet Hastanesi olarak 2 uzman hekim ile hizmete açılmıştır.1955 yılında 40 yataklı Devlet Hastanesine dönüştürülmüştür.

1999 yılında Diyaliz, 2002’de Kan Merkezi açılmıştır. 5 Şubat 2007’de hastanemiz yeni binasına taşınmıştır. 2009 yılında SSK Hastanesi ile birleşip ana bina ve ek bina olarak toplam 200 yatakla hizmet vermektedir. Ek binadan ana binaya 3 km. uzaklıktadır. Ana binada: dahiliye, cerrahi, göğüs cerrahisi, plastik cerrahi, beyin cerrahi, üroloji, nöroloji ortopedi, 1. basamak ve 2. basamak yoğun bakım üniteleri, endoskopi ünitesi, EEG-EMG, görüntüleme hizmetleri (MR, BT, dansitometre, mamografi, ultrason) ameliyathane hizmetleri, diyaliz, acil servis, kan transfüzyon merkezi, patoloji-biyokimya-mikrobiyoloji laboratuarları ana binada hizmet vermektedir. Kadın-doğum servisi, doğum salonu, çocuk servisi, yeni doğan yoğun bakım ünitesi, FTR servisi, KBB-Göz Cildiye servis ve poliklinikleri, aile hekimliği polikliniği,0 kemoterapi ünitesi, kan alma, enjeksiyon, laboratuar, ameliyathane, röntgen ek binada bulunmaktadır.

2016 yılından itibaren Askeri Hastanelerin Sağlık Bakanlığına devri ile Edremit Askeri Hastanesi Hastanemiz bünyesine katılımıyla Kazdağı Ek Binası olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Ana Binaya 4 Km. Ek Binaya 2 Km uzaklıkta Bulunmaktadır.